Tuesday, February 10, 2009

A Twisted Turn

alhamdulillah, just arrived home after a long walk/drive/jalan2. still figurin all dat really happen today and it made me wonder, klu dah direzekikan, mcm mana susah pun, kita akn dapat juga akhirnya kn? Allah is the greatest ever!!! thank you Allah for all da wonderful things, all da wonderful gifts. im blessed and no words can express how grateful i am...

ok, enuf with da intro. so hows my readers doin? harap sume org sehat dan gembira bersama org yg tersayang. dkt rumah nih, alhamdulillah semua org sehat, cuma abah yg masih belum sehat 100%, maybe dlm 80-90%. still alhamdulillah, syukur pada Allah sbb memberi ruang dan peluang, utk kite menyedari, berfikir dan bersyukur dgn segala nikmat yang Allah telah berikn kepada kita. terima kasih ya Allah =)

movin on, umm i must say dat da house look sparklin clean after it is bein cleaned by Maria, a housekeeper. pergh, rajin sgt maria buat keje. aku pun x daya nk buat mcm die. slalunya klu aku vakum carpet dgn mop, aku mop cincai2 jer, xdela smpi nk angkat n gulung kapet tuh. dan maria bekerja dari pg smpila ptg, non-stop. terima kasih acik maria tolong bersihkn rumah kami. nk hrpkn saya yg pemalas nih, berabukla rumah ni mcm haunted house gitu...

ok, for today, i wud like to thank all my friend dat wished gudluck for my interview. it went well, alhamdulillah. not in da way dat i expected to, but alhamdulillah. so lemme briefly tell you my today's story...

it began since yesterday, as i asked a favor from adik to come n teman me for dis interview. so adik pun agreed to come along n drive me to jp*wp. so i let him know da time n place... dis morning, b4 gettin ready, ketuk pintu bilik adik dulu for him to get ready so dat we wont be late. later, dah siap2 sume tgk jam pergh... dah 9.15. im goin banana jap thinkin we'rent gona make it on time. so thanks to adik yg bwk super best, we made it on time!!!

lps dah smpi, call pn. zaharah to let her kno im already here. then pn. zaharah asked me to go and wait on da level 2. she went to da meeting room and have a word with en. sazali, so off i went to face my interview...

skali xde interview pun... more like taklimat macam tu. punyala kepala blank sbb x baca pape, cuak takut x dpt nk jawab ape yg die tanya, skali xde interview daa.. umm, but i think its better dis way. its bcoz i nvr had any briefing b4; sub-teacher or gstt. so main hantam sajalah kn, janji wat keje. doin work w/o guideline can lead me doin sumthg like suka hati jerla kan. ofcozla i did asked other teachers, but when there's no1 to ask or no1 around, i just used my logic. then later at home barula tanya mak, then mak pun pening pala je dgr my side of the stories =D

lama jugakla taklimat, dlm 2 jam mcm tu. kesian adik kena tunggu lama. so da outcome, dis friday have to come again and collect da letter, nxt week on monday, il become a teacher again! umm, its gona be awkward moment again, introducing myself in da meeting, da new environment, new place. new people. wat da heck, just do it already. i mean its fun meeting new people n new environment. making new friends... argh, can i just skip all dat and be settle in da new place?!

so moving on, since adik has been so nice temaning his sister, so we went to fill our tummy. memula nk mkn sub*way dkt kl sentral, then change of plan la. kitorg p midvalley sbb saje2 je. masa kitorg smpi pun x rmi org dkt mid. how great it is! selalunya pack n full of manusia, ni kedai2 pun baru tgh nk settle down. memula nk tgk movie, tp since movie pun sume start pukul 1 lebeh, kensella. then kitorg pun pla mkn itu do*mi*no...

i must say, da last time kitorg mkn domino, ada satu flavor yg fuish, sedap x hengat. it made me crave for more. so dis time around, kitorg beli set for 4. walaupun nk mkn hanya utk 2 org sahaja. and order eskem lg. so budak yg amik order nih curious sketla, yela kn duduknya duo, mana lg duo yg order utk 4 org nih kn? so i said yg lg dua org nih jap lg diorg dtg. bile makanan dah dtg, barula buat muka menyesal. dan mkn dgn muka yg menyesal. tp hey, till today, no more craving nk mkn lg itu pizza.

dis is h2b way's to get over sumthg dat we crave for. yela skali hentak smpi perut xleh nk masuk dah, haa tobat dah tak nk mkn dah. so its a super saving for a long time for me. klu x setiap kali keluar jer, mesti nk mkn papela yg teringin nk mkn tu kn. so daripada pergi mkn mende yg sama 10 kali, baik mkn puas2 sekali, lps tu x teringin nk mkn dah. korg faham x ape yg ditulis nih? x paham? x paham xpe, bkn masuk pekse pun kn?

lps mkn selama 2 jam, kitorg bwk balik jerla yg mana x abis tu. x baik tinggal mcm tu jer, karang diorg ingt piza diorg x sedap plus x baik membazir. no, bkn mcm tuh, cume saya nih jer ha yg tamak, ingt kn perut besar sgt. budak tuh pun buat muka 'i told you so' jugak. lain kali jgnla order byk2 ek smpi x abis mkn...

aftrward pun balik terus. made a stop at da post office pasal nk bayar saman hari tuh. kena tunggu seratus lebih turn. woa dats a long line da. while waiting, i had a look around, turnout dat nk beli wang pos boleh beli dkt kaunter express. so i waited in line for 15 mins, dah settle itu bayar saman.

later dkt rumah, bb bgtaula yg package mak kawan dier offer. its like, wow i think its a super saving jugakla. for rm800 dah cover utk pelamin, baju, photograph, and bilik tdo+makeup. klu budjet rm1000 lagi extravagant la dienye outcome. ke harga nih biasa2 jer. ntahla sbb x penah pegi survey tmpt lain lagi. i think its a good bargain. so nanti nk p dgn mak, discuss over dis matter.

another thg to have in mind is ofcoz da kad la. pun x buat lg. pun x cari lg. umm, konon nk mintak kwn abg buat kn, so we'll see if my brother cud have a word with his friend. nxt on line is da wed favor for da men. da ladies dah beli dah. nantila p cari. ke nk order dkt kaklin jer? net, i wana buy lgla. lupa pulak nk cover utk lelaki. ingt nk bg dkt perempuan jer. nanti kakin call kaklin eyh...

okla, malas dah nk taip, nanti2 kite ckp lg ek. so take care evryone, take your meals, smile and be happy =D

No comments: