Thursday, January 01, 2009

~ Being Me ~

Assalamualaikum... another second, another minute, another hour, another day, another week, another month, another year... alhamdulillah, Allah masih lagi memberi ruang, memberi rahmat, memberi rezeki untuk terus berjuang menempuh hidup ini. knape berjuang? kerana setiap detik adalah satu perjuangan utk meneruskn kehidupan. every second is a struggle to continue survival...

ummm, hari ni pagi lg mak dah kejut, kata nak pegi amik angin. so we did! where did we go? to bi*rd park in k*l. sume org pegi kecuali abg sbb die keje hari nih. his 1st day workin! i know how it felt on 1st day. hate it!!! but i guess abg is lovin it, so good for abg, aja aja!!!

umm, nothg much to tell. korang pun dah penah pegikn ta*man burung. last check, rasanya kecik je ta*man tuh. rupanya dah makin luas dah kawasannya. burung yg nmpk byk adalah burung merak. mcm dalam merak kayangan gitu. burung lain, bolehla. xla byk sgt. nak ckp, dkt rumah nih pun dah penah tgk mcm2 burung. mcm2 kaler ada, mcm2 bunyi boleh dgr. klu pagi2 tuh, mcm2 peel boleh tgk. okla, bukanla nk samakn taman tuh dgn dkt rumah kn. dkt rumah, boleh tgk free, siap boleh tgk sambil baring lg. wat im trying to say is, mahal gakla nk masuk itu ta*man. klu dkt rumah, boleh tgk burung2 tuh terbang secara live lg. free pulak tuh. but between free atau bayar, i want free plz =) tp spending time with family is priceless kan =)

ptg, mak ajak pegi pus*rawi sbb nk tgk bb sepupu mak. alhamdulillah, Allah rezekikn mereka dgn bb boy. tp bb syahmi kena tahan wad sbbkn jaundice. bacaannye turun naik, jadi dr. terpaksa letakkn bb di bawah perhatian mereka n di bawah itu lampu uv. masuk hari ni, syahmi dah 10 hari, tp pergh dis boy is huge! nmpk mcm imad dah tawu. syahmi lahir berat dier over 4 kg. its like, wow dats huge. seronok jer tgk bb yg besar ni, sbb x takut sgt nk pegang. bb yg kecik nih, mmg seghiyau, nak sentuh/belai pun takut. but big or small, babies are such adore, so dolable/adoreble, sgt comel rasa nk picit je pipi mereka itu.

lps maghrib, kitorg pun balikla rumah. then tgk wa*ll-e, layan dgn net n bb. then mkn, then nite2. esok kena p hantar farhah blk uni*sel, dlm pukul 9.30 dah kena gerak. so better catch a gudnite sleep then...

overall, its a gud day. we all had gud time. i enjoy spending time like dis, every moment we spend as family is ofcourse priceless. by all mean, i wish we cud all do dis every week. tp sbbkn sume pun dah besar, kena skolah, kena p blaja, keje n stuff, mmg susahkn nak kumpul sume skali, buat family activity together. rindu zaman kecik2, excited smpi xleh tdo tunggu esoknya nk pegi berkelah ke, mandi sungai, pegi pantai. tp skrang ni, dah makin jarang buat aktiviti mcm tuh. arghhh, rindunya zaman kanak-kanak...

ala, kaklin dah balik sana sabtu nih. gosh, im missing her already. um, im sorry net for dat stupid comment i made tadi. i didnt know i hurt ur feeling, its purely a joke n i swear i wont do it again. so sorry, stupid me. hurting me sista feeling. let me make it up to you, how bout 1901? wud you like dat? some ice-cream perharp? btw, you will become such a gud dr. dat stupid joke is really stupid. plz dnt take hart, i dont want you to be sad net, im really sorry. 4gv me yea?

orite then, till later peeps. have a nice week, and hopefully we can meet up @ fizah baby wedding dis saturday ek. take care every1 =)

No comments: