Tuesday, December 09, 2008

All Smiley, Can We? =D

ola, assalamualaikum... been staring at this blog after reading tru other blogs, but still i cudnt open my hart to write a lil sumthg in here. since da hart is quite open tonite, why dont we jot sumthg sumthg in ere shall me? yup, i shall...

latest condition of mak, to be exact, alhamdulillah, syukur pada Allah Yang Esa, mmg sgt2 berterima kasih pada Allah di atas nikmat dan rezeki yang telah dikurniakan. still not 100% better, but mak is getting there. insya allah, doa kita semua akan Allah makbulkan. jadi terima kasih buat kawan2 yg sudi mendoakn kesihatan mak.

about my current situation, yup my contract as gstt sudah abis, weehoo!!! all works such as P*ATS n buku rekod had been settle dan sudah pun dihantar. disebabkan saya lmbt hantar, saya hantar terus ke pengetua, dan pengetua yg tersgt baik hati dan comel (pujian ini memang ikhlas dan tiada unsur2 utk mengipas sbb mmg pengetua kami nih tersgtla best, i love her to da max =) tp bile nk jupe pengetua, saya tersgtla segan2 dan cuak sket =D ) telah meluluskn borang utk bercuti =) my meja pun dah all cleared, so woohoo weehoo!!! so on da last day of skool, adalah penyampaian hadiah buat cikgu2 yg nk bertukar, nk berkahwin, such and such, and saya pun dpt hadiah. i dnt expct any, n i dnt want any sbb nanti kena bg speech blalala. tp since mereka pun nk bg, saya pun terpaksa menerima dan memberikan ucapan, saya telah mengucap sbb tersgtla panik, panik sbb da day is almost over n saya tidak habis tanda kertas, lg nk suruh saya berucap bagai. wat a heck of a day, mmg tersgt busy during da last day of skool. dgn nk key in markah lagi, nk buat jamuan lagi. pening pala woo i tell you. any way, da last hectic day pun dah over so now its time to lay back and count da days to be some one fiance =)

so, ape cite about my engagement day ek? umm, up to today, mcm xde pape pun preparation die. ahaha, betulla you guys, wat i did is tempah baju n cari lengkapan utk baju. jadi adakah hari tunang nanti, saya melaram baju sahaja kah? nganga, ive no idea. hantam sajalah kan. well, to be true, mak n me just let go to my cousin utk setle kn dulang2 itu. tp saya mcm ragu2 sahaja yg cousin saya itu akn menyiapkn segalanya. saya cuma takutkn bile tiba hari itu, die akan membuat aksi yilek pd saya. but i shud hv confident in her kn? i realy shud, shudn't i? tp hati kecil ini sungguh meragukn pala otak saya. jd, perlukh saya berterus terang dan mengambil alih tugas ini? saya yakin saya mampu mengubahnya, namun jujurnya saya satu haram pun tatau nk bermula dari mana. bak kata h2b, leave it to those who know wat to do. but i didnt really put my trust in this sum1, im afraid in the end, it will turnout to be a complete disaster. hish, setan nih, aperla dok bisik2 manja dkt tepi telinga nih. saya mmg patut mempercayai saudara saya ini. die mmg berniat ikhlas utk menolong dan pertolongannya amat saya hargai dan tersgt berterima kasih. jadi si hati kecil, tolong jgn ragu2 lg bolehkn? have faith in others, and im sure all well ends well am i right?

aperla dok ngarut dan membebel byk sgt nih? maafkan saya, saya hanyalah menyampaikn hati dan jiwa saya yang runsing. runsing memikirkan mende2 yg x nmpk lg dpn mata nih. saya xtau perkembangan yg telah dilakukan oleh sedara saya nih, jadi saya risau sekiranya ape yg patut jadi tidak terjadi. tp, kini saya sudah yakin, yakin pada kebolehan sedara saya ini. tp, sekiranya kebolehannya tidak berapa boleh, saya boleh menyediakn pelan sendri. bile pelan sendri bertindak, maka semua org seharusnya bolehlah bersedia mengadap hasil yg tak berapa nk boleh nih eh?

orite, enuf bluffing. i dnt kno da heck gona happen dis 2112, but i do pray dat da ceremony will be great. i nvr dream such spectacular nor extravagant event, just an unforgetful (in a good unforgetful way) and a bless event for us. tp, for my children, be prepared coz for them im sure gona throw a day to be remember for da rest of our life =) but for me, simple,cheap,low cost,under budget,tak ramai org dtg,xde khemah pun xpe,xde kompang lg bagus,xyah hantaran2 pun xpe,duit hantaran seribu pun dah cukup...um,dis is wat i had in mind bout my wedding. simple but nice kinda wedding. mcm yg open house we used to do, jemputan pun dlm 200-300, sume masak sendiri, xde khemah, very xcitin, fun yet i felt blessed sbb sume yg dtg pun happy, makanan sume cukup, evry1 is having a great time. so dis is da idea of wedding i wana have. sgt blessed n happy. preparation pun took place just one day. no hassle but a lot of effort to be done.

again, wat am i rambling nih? asyik merapik je dr td, ahaha. dis is for da sake of not writing in a while, jd ape yg ada dlm pala nih harusla diekspresasikan di sini dan wajiblah dibaca oleh korang yg masih lg tidak menekan butang pangkah di sudut kanan komputer anda. telling da truth, from my ramble you guys for sure can detect how nervous i am, how anxious i am to keep track of da progress, to count da days, to blalala till da days finaly come. so lets just pray evrythg will turn out orite in da end. so net, pray for me ek. walaupun kamu blum ada di sini, kehadiran kaklin amat dirasai. maybe ure da after gift yg best, lps kakin tunang, you will be here, so lets have fun together shall we net? ofcozla adik yg mengambilkn gmbr, so klu gmbr buruk mari kite sesama blame adik wokeh, ehehe. other than dat, no news to be update. cume adala bb dgn siti kemas2 skit. n abg potong2 rumput dgn kemas2 sket dkt dpn. rumah mcm tuh jugak, cluttered n ntah hape2 je bersepahnya. u kno me net, bilik kte pun ada sedikit baik dr hari itu. probably to your eyes, just da same, hampeh jer kn kakak mu ini, ngenge...

hmm, hari nih, tghari td kakin,h2b,mak,naim dgn rizlan p jj wangsa maju. sepatutnya kitorg berdua je yg pegi,tp since mak mcm sedeh jer n kata nk ikut, kitorg pun orite jerla, then ajak naim dgn rizlan sama. lately, ke mana saja nk pegi, mak mesti nk ikut jugak. hari selasa minggu bile ntah, aku nk p settlekn sume dkt skolah, siapkn P*EKA, kemaskn meja, hantar P*ats dgn buku rekod pun mak nk temankn. mula2 aku mmgla xnk mak ikut, sbb lama nk settlekn sume tuh dgn nk angkat brg lg, since mak nk teman jugak, aku pun orite sajekn. sejam lebeh gaklah mak duk dkt skolah tu, smbil tgk anak die wat keje. its like bringing-my-parent-to-work-day gitu. so now, mak will be tagging along to our dates i guess =) i dnt mind, my h2b dont mind. so then mak n h2b can mingle and get to know each other. tp sayalah yg tersepit di tgh2, antara nk bersama dgn emak atau dgn h2b. yela, to make a conversation dat include evry1 in it, its tough. to create an environment for evry1 to feel comfortable damn its hard. but again, all well ends well. skrang mak dah mcm sgt sukakn kekasih saya itu, ini ada yg mau jelesla pulak kn. mulala rasa mcm kura2 di tepi gantang. rasa sudah tidak disayangi. ahahaha, gurau2 jer, saja nk melayan bisikan iblis sekejap. dah2, pegi jauh2 iblis, biasa nih, suke je nak mengacau org nih.

lagi nak cite, ohoho, umm, hari ble ek, skrang nih mmg lemah sgt nk keep track tarikh. semlm nye aktiviti rasa mcm dah seminggu dah berlalu. anyway, jap nk cuba ingt balik, hmmm hari sabtu lps kot, ha ah, yup hari sabtu saya,h2b, naim dgn rizlan p waterpark dkt desa. sbb saya sudah janji sama itu budak2 utk pegi ke situ, dan tiada sape pun mau pegi drive dan klu h2b tidak pegi maka saya yg kena drive tp saya xnk drive sbb saya tidak arif dgn tmpt itu, maka saya pun telah mengajak h2b utk turut serta. dan pd mulanya mak pun nk ikut jugak, tp sbb abah kata nk bawak mak jalan2 jugak, maka mak pun x jadi nk pegi dgn kami. jd, kami berempat pun pegila menghiburkn diri ke waterpark itu. tp kami berdua menjadi penjaga setia pelampung2 mereka. mereka dgn gembira ntah pegi mana hala ntah smpi risau saya dibuatnya. tp h2b sentiasa meyakinkn saya yg budak2 itu tidak apa2, jadi saya pun kurang sedikit risaunya. tp ttp risaula sbb mmg x nmpk langsung bayang budak2 ini. dalam satu jam, mereka pun kembali, dan kami pun terus ke kl*cc utk mkn dan satu lg aktiviti telah kami lakukan yg saya pasti mak akn marah klu mak tawu. haiyo, tatawu ha ha tatawu ha ha sambil pasang lagu tema jaws...

fuish, mengarang dlm bahasa melayu mmg sgt pjg, jd sbbkn malas nk taip pjg2 lg, saya rojakkn jerla ek. wat else to write? hmm, at klcc we had bk smpi perut rasa nk blow up. we had cheese whooper set large, (adik sgt jeles bile cite dkt die kitorg mkn bk, yela2 nanti kakin blanja la kamu mkn bk) dgn choc sundae, dgn whip potato dgn nugget. mana yg x abis tu, umm dah x larat nk mkn kn, nk wat cemana. after dat, umm, let me leave you with 3D and Bolt. why do we do dis despite of rasional reasoning? well for da exposure of da kids n just for them to taste da not-really-so-great-like-evry-kids-like-to-brag-when-they've-been-in-it punya alasan. watever, wat is done is done. there's no turning back, but truly im really sorry, but da intention is good and bile dah dicall, we all leave da theater instantly. yup, we had good time. 3D mmg sgt best, cume yg x brape nk best, spec saya tuh dah ada finger print n when i wipe it, it became more blurry n sgt bengang for 1/2 hour. tp lps diwipe dan dilapkn dgn tisu dgn air pun x jalan, blasah jerla tgk dgn blurry2 pun.

ok, i will call da end. mmg dah xde cite pun nk cite dah. mmg pjg sgt kn entry kali nih. mesti rabun korang nk membacanya. selagi mampu, bacala ek korang, klu x mampu baca len kali pulak. so nxt entry, klu rajin akn ditulis, klu x brapa nk rajin, harap maklumla ek. till next time, have great days evry1, stay happy n be happy always aite =)

7 comments:

.:fara:. said...

ain!!!
i've been waiting for your entry tau..skali dia update, panjang lebar!! but it's totally worth to read :)

bila tunang? bila nikah? hehehe...straight to the point je.

anyway ain, nnt upload gmbr tunang tau!!

ain alida said...

ai fara! ha ah,pjg gle kn? um, tunang dis 2112, so im humbly inviting u to come n mkn2.nanti il draw da map n post it here.

nikah,ive no idea when,probably nxt year around bln 5?but 4 me, da sooner, da better.but my parent think otherwise.so kena ikut ckp org tua la kn.

ok,il update from time to time bout da event.xde pape sgt pun nk diceritakn,sbb nk buat biasa2 je.so do come sekiranya ada kelapangan ek.

The Mrs-Bride said...

wahh panjang!! sib baik sempat baca sampai abis.. hehehe.. :D

p.s. yesss.. soklan sama yg fara dah tny.. sila jwb yer.. :D

MiShi_Ka said...

wow ain...ko simpan lama nak meluahkan isi hati ek...panjang bona ha tulis tu...tp kite berjaya baca sampai abes! yeye...nak tunang dah...next week la oit...ketaq tak? all the best ek...ain...kasi map ke umah anda cepat2...nak pi ni...majlis kol bape...jgn lupe bitau details...

ain alida said...

ahaha, thanks dbah n knits for da lovely comments,terasa disayangi gitu =)

yea, jawapan2 nye berbunyi:
bertunang - 21/12/08
berkahwin - esok, ahaha acah je,klu boleh mmg nk cpt je kn,tp ibu bapa menghalang ahaha.acah jugak. um, dlm bulan 5 la kot, tak bulan 5, bln 6, tak buln 6, tunggu bln jatuh ke riba jela jawabnya, haish...

thanks jugak sbb korg sudi baca coretan kalbu ini =D itula kan, lama2 simpan sekali jadi esei daa... so knits, im humbly inviting you too to witness dis i-dnt-kno-wats-gona-happen kenduri.blasah jela ek. dbah,since ko pun dah officialy nak dtg,aku tunggu ko di pintu gate gitu hehe...

take care kawan2,nanti kite jupe ek,menu nye nasi carrot.so yummy yummeh gitu =)

The Mrs-Bride said...

Ain!!

Weddingnya dlm bulan 5 or 6 ekk? Err.. Tgh sarat laa gitu.. Hish! Hopefulyl masih larat nak gi ur Wedding.. So cepat2 sket ekk! Hehehe..

Anyhow, really sorry dear.. As much as i want to witness ur next-stage-kenduri, tapi takleh.. Sbb same day (21st) tu, Hubby's Aunt wat kenduri & I ada another Wedding nak gi.. haihh..

Takpe, insyaAllah if larat (next yr) kitorg attend ur Wedding okeh..

So ALL THE BESTTT!!!! Chaiyokkk!! :D

ain alida said...

orite knits, its ok. klu x dpt dtg, lehla dtg tgk kt blog ni eh. il update wats gona happen nanti. not to worry.

again, xpe knits. klu tgh sarat, huish mcm risau je. dkt cni dahla hulu gombak, karang kena deliver dkt hospital orang asli pulak ahaha. kidding, tp klu masih boleh bertahan knits, jemput mai na =)