Sunday, December 14, 2008

Swing MOod =/

yello, assalamualaikum... wusup? wudown? hmm... apa nih? starting je dah face down ni =( but dats how i feel so can i spill some of dis sadness with you guys?

ape cite nih? baru je balik dari so-called holiday dah nak majuk x tentu pasal nih? ape yg x kena nih cik ain alida oi? ahaha, xde mende, saje je nk majuk x tentu pasal jugak. tp sebelum nk majuk x tentu pasal, nak cite sketla pasal melaka nih eh. dkt melaka, kitorg dok dkt puteri resort. bilik die orite la, katil queen, tingkat satu. tp abah amik 2 bilik. so budak2 dok satu blik, aku dok dgn mak n abah. ahaha, dah tua gajah pun nk tdo dgn mak abah ek? suka atila kn, ain x kesah. tp, aku tdo bawahla, dkt lantai.

ni nk amik gmbr naim dgn rizlan tgh berenang2 di tepian, tp sbb duduk jauh sgt dr kolam, x brapa nmpk sgt la budak2 tuh. blasah jela, janji diorg bergembira sudah.

nak jugak taruk gmbr mak dgn abah di tangga ini. mak tgh x larat sebenanye, effect ubat yg dr. bg kuat betul. mak mcm tgh high gitu. papela mak, janji mak sehat, high pun highla. kitorg ada, boleh pimpin tgn mak.

gambar kolam kanak2 (perasan dak ada budak yg sgt babab di dlm gmbr ini, bukanla niat nk rakam gmbrnye, nk amik gmbr kolam sebenarnya)

baru aku tawu ada menara taming sari dkt melaka nih. hebat betul, mcm solero shot dkt genting, boleh naik turun mcm tuh. tp xdela turun laju2, pelan2 je pun. nmpk mcm best, tp nk naik, aku gayat. eh, bile masa eye on malaysia die pasang kt melaka ek? tak tawu la pulak dah dkt cni. nmpk sgt x mengikuti perkembangan semasa. seb baik dah naik tawon lps, klu x sure kena turun melaka klu nk naik eom ni ek.

ekceli (ahaha, comel jerkn eja dlm bm), baru aku tawu yg program nih anjuran ppwn w.p.k.l & putrajaya. klu korg nk tawu/dah tawu, dulu aku penah keje dgn diorg nih. so mlm ahad ari tu (which is mlm semalam) mula2 abah ajakla mkn mlm dkt bwh dgn diorg nih, tp aku mls sbb aku dah hantam itu megi. jadi dlm pukul 9 lebeh abah ajak jugakla keluar, meround town melaka dgn nak cari mkn. so masa dekat lobi tu, nmpkla mak tgh sembang dgn kak mai, isterinya en. syed. en.syed ni pegawai dkt ppwn tula. so sembang2 la dgn kak mai. tanya pasal org2 ofis mcm mana. kak mai pun cite2, then tanya mana kak ani? rupanya kak ani baru je dpt bb girl. nur afiqah balqis namanya. semalam baru masuk 2 bulan. jap lg aku postkn gmbrnye ek, so comey. rasa mcm baru smlm je melawat si abgnya, afiq. rupanya dah dpt adik. tahniah kak ani, smoga bahagia n ceria selalu di samping putera n puteri yg comey...


nila gmbrnye kak ani, bersama anak2nye yg comey. si abgnya afiq, si adiknya afiqah. kak ani mmg seorg yg sgt ceria, byk je cite yg best utk dicerita.

nila dia afiqah. comey kn?

jadi hari nih pun kami bertolakla balik. dlm 5 lebeh smpi td. rupanya kak izam dh smpi di rumah. so die pun bwkla dulang yg dibeli di pdg besar. tp, kami pki dulang yg mak dah lama beli dulu2 tuh. mmgla dulang lama , klu x kilatkn burukla kn. sekali budak2 nih kilatkn guna braso, pergh mmg nmpk mcm baru balik. bayangkanla dulang nih yg mak beli masa kitorg dok uk dulu, dah 16 tawon dah, boleh berkilat balik. mmg alhamdulillah, tuh yg bersemangat nk setelkn bab dulang2 nih. anyway, kak izam ada belikn bekas utk isi potpori. sekali tgk mmg berkenanla, sekali bukak plastik, dey apa daa, pecah2 la pulak. bekas seramik die x tahan langsung. dah pecah2, so pki gamla kaedahnya. hampas tolla. dah faulty sket hantaran itu nanti. tp korang x perasanla kot. sbb yg belah atasnya dibalut dgn kain, dlmnyela yg terdefect sket. papela, kang ckp byk, bukannya org layan pun. itu pasalla yg saya majuk nih, ahahaha....

jadi kite ke topik utama pada post kali ini, iaitu kenapa saya nk majuk x tentu pasal nih. ahaha, xde pape sebenanye. tp sbb saya x brapa nk gemarla bile ada org lain nk take-in-charge x tentu pasal. u got wat i mean? yeah, i dnt mean to be a control freak, but dis is my day is it not? so can i have da least a bit of my way? da way dat i want it to be? da thg dat i wana gv? ini sudah jadi agak klaka. so klu jadi pape yg klaka, kite gelak sama2 jerla ek. muahahahah, bia saya gelak evil sorang2 dulu. then kite gelak sama-sama muahahahahahaha.........

so knits n elly n anyone yg sudah bergelar isteri, boleh x ceritakn apa yg patut fiance/bride 2 be buat? buat tak tahu je ke? can i be a control-freak, want evrythg my way. or shud i duduk tersipu2 smbil tunduk malu dan membiarkn saje org lain menyebok err i mean menolong membuat apa yg patut dan x patut? h2b ckp, again i repeat biarlah org yg lebih tahu buat. tp klu org2 itu mcm x tahu je ape yg diorg mcm mana? ahahaha, ok fine, i know i know, i shud have faith in others. i know i know, they know wat they are doin. tp, if i know dat sumthg kinda weird n if-i-were-them-there's-no-way-i'm-gona-like-it gona happen, and ive said it but sume pun ckp, xpe-nanti-dah-siap-cantikla n keep ignoring me, so yup dats y im bengang. so rite now, its like suka hati kamula. bukannya saya yg nak kawen, korangla ek yg nk kawen ahahahaha.... wat am i bluffing, but again wat ever. saya hanya diam-membisu-malas-nk-ckp-lantak-wat-everla muahahah. beside, nobody gona blame da fiance-to-be nih kan, bukan ke keje saya hanya duduk tersipu2 sambil tunduk malu saje =D

kesian korang ek, ntah hape2 jer aku merapu dari td lg kn? klu mak baca nih, mesti kecik hati mak kn. klu kak izam baca pun kecik jugak hati kak izam kan. tp, dgrlah jugak kata saya nih. its like weird n kinda funny giving sumthg like dat. i know its not finish yet, but even so, it is funny, n its still gona be weird. mesti korang tertanya2 ape mendela yg weird/funny sgt nih? muahaha, klu nk tawu, dtgla ek 2112 nih. hmm, mungkin bg korang sume ape kemende yg weird sgtnye, ape mende yg aku dok membebel x puas ati sgtnye. ahaha, i myself also dnt kno. but saje je nk mengade2 jugak. nak majuk jugak...

so in da end, bile angin majuk dah berlalu, i inhale O2 as much as i can, let it out n smile stok x ikhlas. then i jst pekakkan hati dan berlakon bgi. tp smpi lama mana nak angin semacam je kn? jadi jalan yg terbaik, kite buangkn jela ayer keruh, amik air mineral. borak2, then gelak2 then babai2 then naik. then salam2 mak abah, then teman mak ngaji, then masuk bilik. then ckp dgn h2b, majuk dgn die pulak. ahaha, wat an ET la saya nih kn? tp saya suka majuk dgn h2b, sbb dah mcm satu hobi pulak. x lengkap rasanya putaran alam klu tidak majuk dgn h2b.

orite, dah la tuh. kesian pulak dkt korang nih. dah amik masa korang pulak yg sepatutnya buat mende yg lagi bagus. nih asyik dgr je ape yg aku membebel nih, x membina langsungkn. tp dis is wat i like to write, writing my hart, writing da emotion im feeling rite now, so when i read it back, i can almost feel and relive these kinda moments. i kno its nothg biggie, but to me it is. its like smelling sumthg so familiar dat you almost feel like you are living those past moments, dat u can recall wat really hapen dat day, the place, the everythg, then da memories will start flowing n then you realize, dat moment is gone, only our memory preserve it from long gone.

=) im a sentimental fool, i kno. but i cant help myself. i like to recall these memories, its who i am, its wat made me, me today. im not saying i cud remember all these memories, but saving and reliving some, wud be nice kan?

ok, so overall dis post hanyala bebelan manja dari saya. xde kena-mengena dgn apa yg akn terjadi/yg dh terjadi. saya sgtla berterima kasih buat semua yg mengorbankn masa mencurahkn tenaga utk menjayakn majlis ini. terima kasih mak, terima kasih abah, terima kasih h2b, terima kasih bb, terima kasih siti, terima kasih kak izam, terima kasih abg, terima kasih adik, terima kasih naim, terima kasih kak lin, terima kasih sape lagi ek? terima kasih byk2 buat semua. saya tahu, semua sudah berusaha yg terbaik mungkin, jadi knapa nak membebel x puas hati lg nih? sbb saya adalah seorg yg mengada2, nk bermanja tp x kena tempat, muahaha. yup, dats me =D

till ere, eh mcm hari2 je update nih? jgn confident sgt, mesti esok x update nih. anyway, have a great week n we'll meet dis sunday ek. take care n all smiley eh =D

2 comments:

The Mrs-Bride said...

ohh me paham, me paham... well, utk engagement nothing much pun.. my kenduri was soo simple! takde khemah bagai2.. everything wat dlm umah.. alhamdulillah muat.. :)

well, x brape nak igt la pasal engagement day tu.. tp kalo x silap, mostly ikot my kepala gak sbb my mom nye taste n mine lain sgttt so being the degil daughter, byk yg ikot selera i.. huhuhu..

p.s. for wedding pun, mostly i yg uruskan esp pasal bajus n pelamins n hantarans.. seriously ntah hape je prepare sendiri kan tp tatau nak explain camne.. mmg our wedding, byk yg kitorg uruskan sendiri.. our parents uruskan bab kenduri (mkn & wedding favors).. :) so up to u dear...

ain alida said...

wow, a very informative explaination indeed. orite2, i geddit, for us to follow our head, kena jadi mcm kapla batula sket ek, hehe.

i kno, sumtime i did hurt my mum's feeling, mcm ptg td. i didnt mean to but i did. kesian sgt mak, tp i cool down, do sum breathin, then smile x ikhlas, then make up dgn mak balik.

im stubborn, no doubt it, but i want thgs to go on as simple as we cud, in ways dat wont make mak having another headache. but, mak is being mak, still wana do it da hard way, da beautful way.

i love you mak, thanks for making my day a day to remember... sayang mak.

eh, bukan ini comment utk knits ke? sorry, just got carried away. but again knits, thanks 4 da tips n info =)