Saturday, December 13, 2008

Sneak Peak =)
















peek-a-boo... i kno, its too early to be showing dis picture, tp saja je ngade2, nk jugak buat post utk gmbr2 nih. so mlm nie kitorg dah berjaya menyiapkn 3 dulang, alhamdulillah. mak dah buatkn sume bunga dulang. so far, lookin good. my praise all to Allah, for showing da way n bless us all kn =)


its been a great day today, penat je round kl ari tuh, sekali dkt seri gombak nih pun byk pilihan dan sgt puas hati beli dkt cni. td abis dlm rm 150 tp puas hati. byk mende yg dibeli dan dulang2 pun lookin good. i show you more pictures later. xdela byk sgt pun amik gambar, tp kerjasama dan buat bersama2 tuh yg sgt best.

tgn yg menghayun reben tuh adalah tgn sepupuku, siti yg sebaya dgn bb. dua2 budak2 ni skrang nak masuk tingkatan lima. masih x sedar diri lg tawon dpn nk SPM, dok ghalit lg, meghenyeh dgn galak. ahaha, dats my dad's words actually, saya gunapakai sahaja. tp thanks to them for lending their hand and help me to get tru dis one day. mcm h2b ckp, dulang2 ni sume xde pape, yg penting adalah cincin yg akn disarung nanti. but since its a tradition, we do have to care a bit, dont we?

um, actually kata nk wat 7 dulang saje. then tetiba termeningkat pulak. probably 9 is it? dat i dnt kno, tp mcm je. i want simple tp when we ask for simple, da other way round dat happen. so wat everla, as long as it's not a burden to anyone, i wont care less. so, td mak, bb, siti n me pun settlekn hias2 kn dulang2 itu. yg tinggal skrang nk letakkan barang2 yg nk dibuatkn hantaran. um, da plan is to make/give cake, chocolate, sirih stuff, buah, wallet, potpouri, bahulu/kueh (sumthg eatable) so far yg dah siap completely is da wallet. knape bg wallet? knape x tunggu masa kawin nanti? sbb nk cukupkn dulang. beside its wat h2b want. n i wana gv it to him masa bday hari tuh, tp wat to do, gaji berkurun br nak dpt. postphone smpi dah jadi hadiah hantaran pulak ...

ok, i think dis is enough for da peaky boo. nanti minggu dpn korang tgkla sendri ek. boleh x aku x lukis lg map itu. sori dbah, by wednesday, i think i cud post it in here. jadi, buat sesiapa yg sudi meluangkn masa, dijemput utk hadir dan mkn nasi carrot. dgn ada kueh yg akn acik lela buat yg sgt yummeh itu. so here's some more pictures. i really shud sleep rite now, its 2.20 in da mornin, n esok awal pg kitorg nk p melaka. abah ada keje kt sana, n we follow for fun. overnite dkt sana, n ahad balikla. so till here, have a nice weekend n take care =)

End product yg dah disiapkn. dis wud be da wallet

My two cousins yg sudi dtg meluangkn masa di gombak nih. siti tgh concentrate mengikat reben, sambil diperatikn oleh rizlan, adiknya siti.



sabun eksyen saje, x beli lg sabun yg betul2.


ni bekas utk agar2 batu, ive no idea ape nama die. tp agar2 yg keras tu, klu time raya, dkt kedah mmg slalunya adala org hidang. tp mcm makin lama, makin payah nk jupe je.


ni jerla gmbr yg aku terasa nk sharekn dkt cni. orite, till then... assalamualaikum...

p/s: perasan x ada butterfly dkt setiap dulang? hehe, boleh buat game spot-da-butterfly gitu... da butterfly are these two kids nye idea. sume dulang nk ditaruknya. so pape jerlah, janji sume have fun am i rite?

6 comments:

MiShi_Ka said...

hi ain! cantek hantarannye...creative korg buat sendiri...terer...cant wait for ur engagement!

ain alida said...

thanks dbah, yup kinda struggle a bit in da beginning but when Allah lead da way, satu mlm alhamdulillah dpt siapkn x byk, skit pun dah sgt syukran syukran =)

i cant wait myself, just to get tru dis one day. its like a heavy weight bein lifted off your shoulder once we pass dis day kan...

pluz, cant wait to see you again dbah, missing you so much already...

take care, nanti kite jupe ek insya allah... =)

.:fara:. said...

ain!
main2 peek-a-boo!! tp takpe, coz kitorg tau gak update nk bertunang tu...
sronoknye....one step ahead...
may Allah bless u n future en. tunang ;)
hehe..

ain alida said...

thanks fara. orite, then il update wats gona hapen dis week. da highlite ofcoz dis sunday. so each day, hopefully i can write a lil sumthg for you ek. slmt membaca =)

The Mrs-Bride said...

chantek2.. jgn stress2.. have fun with the preps ya? :D

ain alida said...

thanks knits, but im no stress, just suka nk majuk x tentu pasal. ahaha, kire emo la tuh ek.

take care knits n bb jr.