Tuesday, November 11, 2008

~kite pk sama-sama~

hmmm... aku nk ckp aku percaya, mestila percayakn sbb mmg dh nyata, ianya ada dan wujud. tp kadang2, bilamana mata ini tidak nmpk, sang hati x henti tertanya-tanya...

yang boleh aku simpulkan di sini, sebenarnya lebeh kepada mengharap... mengharap agar sume kawan2 yang dikasihi mendoakn kesihatan dan kekuatan kepada keluargaku utk meneruskan kehidupan ini. jadi aku mohon agar semua kawan-kawan meluangkan masa barang seminit dua "ya allah, kami mohon agar keluarga ain diberi kekuatan, ketabahan dan semangat untuk melawan dan menghadapi dugaan-dugaan ini ya allah" sesungguhnya dari-Mu ia datang, kepada-Mu ia kembali...

aku skrang in da state of menguatkn diri buat mak. harap2, apa yg dihadapi mak akan baik dan pulih akhirnya. jadi minta sama-sama kawan-kawan yg aku tau sgt prihatin dan baik budinya supaya mendoakan kesihatan dan kekuatan bersama...

hari ni, aku masuk lmbt skit sekolah, just to stay around and teman mak dkt rumah. ada masa skit nih, aku updatekn blog nih. skrang korang pun dah tau, harap maklumla kenapa x berupdate blog ni...

again, wat doesnt kill me will make me stronger. yeah, rasa power dah mcm power rangers gitu ahaha. so lets be strong and stay strong. adalah hikmatnya kenapa setiap perkara tu terjadi kan? lagipun, bile time2 mcm ni baru teringat apa yg alpa. rezekila tu Allah nak bagi supaya kita x lalai dan supaya hati kita sentiasa berharap dan mengharap belas dan kasih sayang-Nya...


ain, lepas ni jangan malas2 dah. enough fooling around. ure a grown woman, its time to take full responsibilities, act like a grownup, think like a grownup, be a grownup. hmmm, does dis mean being a grownup mesti kena garang, tegas, sume2 tuh? heck i dnt know. but rite now wats important is 2 take care of mak. she'd take good care of me for 26 years! now its pay back time. siap dgn interest sekali ek. orite, will do...

aku nk siap2 p skolah dahla. klu kena balik awal, aku balikla awal. klu mak ok, aku balik mcm biasa. smlm aku dah blk awal, hari ni masuk lmbt pulak. kang ada yg x puas hati pulak. anyway, for all my good friends, thanks for your prayers. its da greatest ever for me. stay safe and stay happy ek. take care =)

6 comments:

- said...

mari kite doakan sama-sama yea

.:fara:. said...

ain..
aku doakan mak ko sihat...amin~
sakit ape eh? bila ckp psl mak ni aku sensitif sket..kasih syg seorang mak ni mmg tak ternilai...

u take care ain..insyaAllah...everything will be fine...

ain alida said...

terima kasih sgt fara!!!ko mmg kawan yg baik!!!umm,physically mak is fit,medically mak ok.cuma spiritually tuh,rohani dan emosi yg menjadi mainan jiwa.xtaula nk cite cemana,sbb aku x arif pasal mende2 ni.cuma kena doa byk2,minta Allah supaya bagi mak kekuatan dan semangat.

aku tahu perasaan ko,mcm tula perasaan aku fara.betul apa ko ckp,xde harga pun yg boleh kita letak utk bandingkn kasih sayang mak kita kan. aku hadiahkn fatihah buat mak ko fara,dan doakn mak aku cpt baik ek.

thanks again fara,ure da best ever!!!take care too,nanti bulan 12 mai umah aku tau,kite jupe2 ek...

Aan Andes said...

Banyak sabar yer, dengan rahmatNya, insyaAllah ur mom getting better. Sama2 lah kita doa. Meanwhile, u hang on and tough ok? Take care ;)

ain alida said...

thanks a lot aan. harap pun mcm tulah. berkat doa kita semua, insya allah dimakbulkn. im still hanging tough =D insya allah ada hikmah kan di sebalik semua nih...

Whitemusk2508 said...

Salam Ain, maaf sgt lama xmasuk sini. Baru je tahu psl Mak ain. InsyaAllah, Mak akan pulih seperti biasa. Ape2 pon ain perlu kuat. Kekuatan, perhatian, kasih sayang anak tu akan cepat pulihkan Mak kita. Betol ain, segala yg berlaku ada hikmahnya. Ujian Allah tu menunjukkan kasih sayangNya. Kita yg diberi ujian ni mmg yg terpilih. Kita kena redha, syukur dengan perhatian Allah pd kita sekeluarga. Take care ya ain.