Monday, December 29, 2008

~ Wat Did We Do - Part Two ~

Khamis, 25 Disember 2008

hari ni ada kenduri kawen shefa-is. dkt ttdi. dah janji dgn dayah nk jupe diorg dkt sana. tp, my h2b terlewat. dlm pukul 2.30 baru nk gerak. dgn jalan kuching yg jammed lagi. end up x dptla jupe dayah dgn fida. bilela dpt jupe korang nih? its been 10 years since we last met. so im all sulky with h2b. kesian die, penat cuba amik hati, tp saya x layan. bile smpi dkt dewan tuh, h2b ckp x baik masam muka. ni majlis org, plz cheer up for our friend. so i did, tp masih xnk layan h2b. kesian die, ckp pun me x mo layan.

da food is great. sedap sgt n i get to meet shefa. tu pun lps die turun dari atas pelamin n nk potong kek. dats when h2b asked me to meet n greet shefa. klu x, saya sudah mau pulang w/o seeing her in person. sbb ape? sbb saya malula nk pegi depan. segan nk jalan control macho ke dpn. tp sbb encouragement from h2b, me pun pegi jela. then talk with shefa, and she is now married to is, is yg die couple since form 2, then break masa form 4. now, they are together again. i know they have a lot of history back then, mesti best cite dkt anak cucu nanti.

so mlm tuh me n h2b pegi rumah lang en yg letaknya dkt sg. merab, bangi. lang en n mak lang buat barbeque pada mlm ni. seronok je kami berdua dpt dating smpi mlm =) b4 dis, is a big no-no. sebelum maghrib sudah wajib smpi rumah. lps je kenduri shefa, mak call, kate sume org dah nk bertolak ke rumah lang en. jadi mak suruh kami ke sana terus, xyah balik rumah.

kami smpi rumah lang en lps smbhyg maghrib dan sume pun tgh mkn2. kami pun join da fun tp mkn pun sket2 jer sbb dah kenyang mkn kenduri td. then later, adik dgn kak lin pun smpi. kak lin baru je smpi dari airport, so diorg pun teruslah ke cni. lps packing2 n kemas2, sume pun headed home. tp yg lg best, h2b minta izin mak abah utk hantar balik. its like, wow a full one day date!!! its a great day indeed alhamdulillah. dgn dating yang agak lama n kaklin balik lg, its a blessing indeed. terima kasih ya allah =)

naim, me n adik


muhammad, h2b, me n abang

me n kak lin

abah dgn lang en

imad dah nanges. boleh lagi posing utk bergambar ek.

semua sedang makan2 n buat hal masing2

me tgh bersembang dgn lang en

da food on da table

abg alfa tgh memanggang ayam

h2b, abang dgn net

tgh packing2 n bungkus2 lauk2 utk ditapau

Jumaat, 26 Disember 2008

hari nih pak teh, mak teh, siti dgn rizlan balik sg. petani. dah rasa kurang dkt rumah nih. klu x, riuh rendah je. seronok pulak bile ada ramai org dkt rumah nih. sebelum pak teh mak teh balik, kitorg sume p rumah tuk ndak. melawat tuk ndak cha. tuk ndak ada sakit alzheimer. tgn tuk ndak is shaking uncontrolable. movement pun terhad sgt. semua perkara org kena tolong. harap keadaan tuk ndak dipermudahkn selalu. lps salam2, pak teh mak teh pun bertolak. insya allah diorg akn mai lg tawon dpn utk kenduri nanti.

Sabtu, 27 Disember 2008

hari ni ada lagi satu undangan kahwin. kali ni adalah perkahwinan nadya-bojed. kali ni pun pegi dgn h2b jugak. tp again, lewat. mak abah pak tam mak tam sume orgla pegi kenduri dkt bangi. jd tinggalla saya menanti h2b. tp nasib la x lama lps tuh h2b datang. then we're on our way. smpi je ke rumah nadya, pengantin lelaki pun mcm baru smpi. lps pengantin diarak masuk dlm rumah, barula kitorg pegi ke khemah. sebelum tuh, kami dok perati dr jauh je. salam2 dgn parent nadya n penyambut tetamu yg lain, kami pun menjamu selera. da food is great n da ambience is superb. da scenary n evrythg is just perfect. again, saya amat malu nk pegi jupe nadya in person. nadya tgh makan beradab dkt dpn, jadi lps beberapa kali near-close-attempt-to-get-up n many-encouragements-karangan from h2b, berjayala jugak me pegi ke dpn n mengucapkn congrats n thank you for inviting us to share her lovely day. nadya looks amazing n stunning, n i can feel her happiness rite away. again, congrats nadya, smoga bahagia slalu =)

on da way back nk smpi rumah, mak call tanya dkt mana. so mak explainla mlm ni nk mkn luar sbb nak celebrate bday kak lin n adik. jadi, lps solat maghrib, kami pun ke restoran chi*ang rai dkt danau kota. we order tom yam, udang tepung, ikan tiga rasa, ikan kuah ape mende ntah namanya, sup ayam n sayur kailan ikan masin. order in two set sbb famili pak tam pun join skali. net mkn kuew tiaw kungfu. overall, the food is great, n evry1 had gud time. afterward, we headed back home.

Ahad, 28 Disember 2008

hari ni, pak tam n da whole family balik ke kedah. again, rumah dah makin empty lagi. sepatutnya kak lin balik hari nih, flight pun dah book. tp abah bg burn tiket tu dan beli tiket yg baru, which is on next saturday, hati sudah berbunga riang. have one more week b4 kena tdo sorg balik ='(

so hari ni mak abah kak lin naim dgn bb pegi cari kelengkapan utk diorg bersekolah. naim dah kena p skolah ari rabu dpn, which he's not looking forward to. sbb best fren die, farhan x dpt sama skolah dgn dier. kesian kn? dah berapa lama dah diorg kwn, dan naim asyik dok sebut pasal farhan nih je. katanya, lg best masuk skolah menengah klu ada farhan...

mak ajak jugak ikut, tp malas pulak rasanya. lately tiap2 hari asyik keluar. x kesahla pi mana2, janji keluar rumah. but im more of a homey type of person. malasla nk keluar berjalan2, lagi best melepak dkt rumah. nak hirup udara segar? bukak jer pintu, angin pun bertiup best x ingt. nk tgk pokok2? dkt tingkap bilik nih pun dah boleh nmpk pokok durian, pokok manggis. nak tgk sungai? blakang rumah nih pun dah boleh tgk sungai. so kesimpulannya, saya amat suka memerap dkt rumah, sbb rumah nih sgt best, sgt privasi dan sgt rasa homey gitu.

Isnin, 29 Disember 2008

Hari ni, isnin pun x buat pape. abah keje mcm biasa, kitorg jerla duduk rumah. adik pun cuti skolah/kolej. so ape yg kami buat? mak ajak pegi pasar besar gom*bak, again malasla nk ikut. wana stay home n do nothg =) so satu hari me just rest n do nothg. tp mmg hari nih, sgt damai jer perasaan dan jiwa ni. dari pg lg cuaca sgt redup, aman dan sgt mententeramkn jiwa. jadinya lgla bestkn duduk rumah sambil melayan feeling meeling nih. i cooked lasagna (i prefer to say it da way its spell, la-sag-na rather da actual pronunciation, so dnt bother correcting me), for lunch, which turnout to taste a bit salty. mkn pun rasa nk nanges ="( tp sumhow, naim seems to like it n da whole thg finish at last, alhamdulillah. ingtkn dah nk kena buang td. so for diner, we had pizza, sbb mak dah makin sembuh. so mak decided to have pizza for dinner...

So, dats about all da update i can update you with. nothg fancy, i know. a norm life by a norm person. ok, dah byk sgt utk entry kali ni, better sambung utk entry lainla pulak ek. till here, take care, assalamualaikum...

4 comments:

Anonymous said...

ain. ade gambar shefa kawin tak?

nak tengok.

ain alida said...

umm, unfortunately xdela. segan nk amik dier. however she look awsome dat day. so beautiful n radiant. probably shefa upload dkt friendster die nanti ke? shud hv a look nantila kot ek.

um, x pegi ke kenduri shefa? kitorg pun smpi lmbt sgt, x sempat nk jumpe sesapa.

Nadya said...

ainnnn.. thanks for coming..awatla malu2 pulak nk jumper in person..lenkali redah je..eh xde lenkali dah kot..haha

neways thanks for the wishes and i wish u all the best juga ok..=)

ain alida said...

ai nadya!!! thanks jugak!!! um, cheq ni lately mmg pemalu no oghangnya. xtaula pasai apa. terlebih sudah.

orite, will do. redah jerla ek. klu jupe nadya dkt mana2, redah jela nk ckp hai. x pun jerit je dr jauh orite dak?

tawon dpn mai na kenduri ktorg pulak. xdela buat extravagant, kecik2 sahaje. dtgla berdua, bertiga lebeh baik gitu =)

wishing both of you nothing but da best. smoga bahagia selalu =)