Tuesday, July 15, 2008

A Few Words

Assalamualaikum... apa mau bebel kali nih ek? asyik membebel sorg2 je cikgu ni kan? budak2 kt blakang bukannya nk dgr pun. x kesahla diorang nk dgr ke x, janji cikgu dah menyampaikan apa yg nk disampaikn. lagipun dah diorg jugak yg xnk dgr, after all those membebel, pinches dan yg sewaktu dgnnya. i cant force them to hear my preach, so wat to do la kn? asalkn diorg x ckp yg aku nih x ngaja diorg sudah.

anyway, yes... sometime rasa mcm dah mati kutu mcm mana nk bg diorg suka blaja. ive been using various technique dah, da conventional method, da new method like pki laptop, pki pc, pasang courseware and such tp tataula knapela diorg sgt stubborn gitu. so mcm mana ek bile the end product is not produced like the customers expected?

so in the end, i decided not to marah2 sgt. kesian, i punish the whole class just for these brats. so budak2 blakang masih mcm tu jugak, masih nk brckp n xnk dgr langsung. tp again, dats their choice. so aku hanya layan budak2 yg dpn nila. diorg jerla tempat ku curahkn ilmu. budak2 blakang once a while aku suruh diorg jgn bising, suruh duduk and such so dat yg dpn leh blaja dgn jayanya. again, bukan aku yg ignore diorg. bkn aku xnk marah2 diorg. sbb aku xnk mood da whole class terganggu. yela, yg x bersalah pun kena marah, mana x semua pun xnk blaja kn? so kpd budak2 yg xnk blaja tu, i hope another 10 years or so jgn nk menyesal x sudah ok?

tengok nih, asyik membebel jer kn kejenye. nmpk sgt dah become one of those makciks yg sgt kepochi. nganga, i mean my life now is surround by these bunch of kids. so kekadang tu terkeluar jugakla pasal diorg nih kn. i try not to tell in details here, konon mcm nk private n confidential gitu. tp, klu mood dah rasa nk cite all in n out, wat to do la kn? muahahahaha gelak evil =D

main course of this entry is my sista is home!!! yea, kak lin sudah pulang bercuti. tp x lama pun, dlm sebulan sahaja. its been nearly a week dah, haish... kn best klu x keje, leh pi jalan2 suka hati dgn adikku ini. ada jugak perasaan nak monteng keje jer rasa. tp as a teacher, dats a no no! beside i hate kena relief cikgu2 yg x dtg, meski kena maki hamun dlm diam jugak klu aku pun perangai yg sama, ngenge...

guess smpi cni jerla kot. xde cite best sgt. klu nk cite pasal budak2 nih byk2la, tp malas. xnk ar penuhkn blog ni pasal diorg. baik cite pasal pokok buah2an yg sgt byk buah ni, lagi besh. so till herela bebelan dari cikgu ini. always smile n stay sane ek, heheh

No comments: