Tuesday, March 15, 2011

@ 1 Year & 1 Month

  • dah ada lagi satu gigi tumbuh dkt atas. finally!!! boleh tak gigi geraham tumbuh cpt2 so dat ibu x takut nk bagi zairil mkn. skrang nih he still eat blended bubur. nak bg mkn nasi, takut tercekik pulak. so mkn bubur dulu ok hunny till all ur tooth come out k.
  • suka masuk bilik lepas tu tutup pintu. lps tu intai2 dari bawah pintu. klaka tgk perangai si kecil nih. pandai je buat ibu tersenyum =D
  • suka berjalan laju2 bile dah nk smpi ke destinasi. berapa kali dah jatuh, terhantuk tp nasibla ada carpet. boleh absorb sket shock tuh. becareful hunny, mummy doesn't like you getting hurt ok.
  • bila ckp tepuk tangan, dia terus tepuk tangan, and cakap babai, he will make his mr. world babai. arms-up pun he will put his arms up. ni sbb selalu tgk your baby can read cd la nih. tp he wont concentrate for so long, sikit2 jerla yg dia boleh buat.
  • sukala sgt ckp tak to evrythg!!! bile tanya - nak mkn tak? tak. nak mandi tak? tak. sayang ibu tak? tak?!!! semua soalan yg end with tak, he will definitely answer tak.
  • klu x dpt pape, he will cry his lungs out and melentik2 kan badan. im feeling da terible two already. mmg rasanya mcm arghhh nak gigit jer budak nih, tp kena bawak2 bertenang, bersabarla banyak.
  • suka letak wat ever dat he can grab on top of da tv rack. lps tu main ketuk2, tak kirala remote tv ke, kereta ke, his blocks etc. tv pun dah bercalar2 dah. tp kena ingtla yg tv tuh just a tv. so jgnla nak marah2 si kecil. its just his nature to play, so let him play. tp jgn ketuk2 tv yea sayang?!!!
  • when he cant reach sumthg, he'll find sumthg dat he can use as a tool. contoh, x sampai nk pegang tv, then he will use remote to ketuk2 da tv. x sampai nak tarik blue-ray player, he will tarik his orange chair, naik atas kerusi tuh, then tarik b-r player. lps tuh melentik2 bile kena amik dari tarik player tuh.
  • sukala tarik baju2 yg belum lipat, tabur2 lps tu gelak2. ape motif baby buat mcm tuh yea? x pahamla, can anyone tell me why baby like doin dis?
  • suka tarik n koyak tisu. klu mkn dkt luar, we'll give him da tissue to buy us time to eat. lps dah abis koyak 2 tisu, he'll scream his lungs out and dats da end of a quiet n relax meal.

its been more than a year dah hunny, how big you are now. makin comel, makin buat ibu geram dkt zairil. ibu selalu doakan zairil sehat, jadi anak yg soleh, dan semuala yg terbaik buat zairil. jadi abang long yg best buat adik2 k.

No comments: