Thursday, April 23, 2009

Finally =D

ola lalo mulalalala.... assalamualaikum... ola sume org! sume orite? evryone in pinky health? me too and da rest of da family here. cume naim je yg sakit leher, and mak yg getting better, but not quite there yet. so plz pray for mak too yea. i pray hard each and evryday for mak to get better. Ya Allah, perkenankanlah doa hamba-Mu ini. hanya pada-Mu lah tempat kami bergantung dan mengharap belas dari-Mu...

ive sumthg to tell and share with evryone!!!! saya sudah kena observe/cerap!!!! alhamdulillah, akhirnya setelah penat menanti! tp baru dgn KP sahajalah. dgn GKMP belum lagi.so harap2 dapatla kena cerap next week.

ape komen kak izan? alhamdulillah, ada jugak teguran, bukan ke saya budak baru belajar? tp da comment sgt membina. i like it, terasa mcm diajar mcm budak sekolah je, seronok sgt. terima kasih kak izan kerana sudi mengajar budak yg baru belajar nih.

umm, nk cite pasal mengajar dlm kelas masa kena observe td la sket ek, sebelum terlupa dat is. so first, i asked da student to clean up da classroom, mmg tunggang langgang bersepah tak hengat. next asked them to pick up da rubbish before greeting me, later they can be seated.

so while they are taking out their books, i paste da BBM at da board. later, told them to copy it then do some example. here is where da slack begin. boleh tersalah kira okeh? kenapa tersalah kira? sbb p ikut bulat2 jawapan yg budak2 ni bagi. aku pun main salinla jawapan diorg nih. lps tu kak izan pun ckpla kesalahan guru ini. so sorry, i shudnt have listen membuta tuli jer, im darn nervous masa tuh, nak calculate pun otak jadi blank. then, tarik napas dalam2, buat balik example td, dis time we all get it rite! so bravo!!!

umm, after da bell rings, slow talk a bit with them, and the next class is bout to begin dah. so dat was it! dah setel, alhamdulillah. syukur semuanya berjalan dgn lancar. later, kak izan bgtaula utk jumpa die dkt bilik guru lps dah abis setel nih. aku orite jerla sbb mmg xde klas pun lps tu.

so, wat kak izan have to say bout me teaching da class? good feedback, alhamdulillah. aku dapat control kelas dgn baik, suara pun jelas kedengaran. cuma aku x bg byk example. which i normally do it, cume td hanyala satu masa sahaja. dats y bg satu example sahaja. overall, kak izan ckp i used and teach in English, which is good compare to others. so datsall da komen. and the record book pun ada juga komen, il take it to improve it later ek.

umm, on the not so sunny side... umm,... i did marah giler2 punya dkt budak yg curi purse aku dulu. selama nih aku asyik tahan jer, xnk melenting dkt budak tuh. sekali dis time, i had enough with it. mmg aku sabarkn tgn aku sket lg nk kena muka budak tuh. mcm2 la yg aku ckp. then, i did regret bout it. masa tgh ngajar dis one class, aku suruh panggil dua budak nih. then il explain why im so upset td and i apologize for some of the things ive said. i explain da scenario and wat they will do if they are in my shoes. later, diorg pun salam n minta maaf dgn aku jugak. all well ends well i suppose...

so, overall its a tiring day. sgt penat. plus ada fire drill pulak td. okayla time yg kitorg buat, 4 mins ++ xdela sume rentung. masih boleh diselamatkn lagi. and tomorrow kitorg nk buat potluck! cadang nk buat potato salad and maccaroni goreng. tp nak main hentam jer nih. harap2 jadila sedap.

so wish my potato salad n maccaroni goreng sedap ek. take care people, have a good friday tomorrow. aja aja!!~ assalamualaikum....

No comments: