Wednesday, May 14, 2008

A Cross Road, Intersection Or Wat Ever

me again, nak dgr my latest ramblings? meh pasang telinga dan duduk diam2 yea murid2. kang ada yg nk kena rotan kang. yg tiga org kt blakang tuh xleh nk duduk senyap2 ke? awak nk duduk dlm kelas ke nak duduk luar? pilih yg mana awak nak?

hehe, tu dah menjadi mukadimah for my opening speech. asal aku jejak kn kaki dlm kelas, time tula perangai mengada diorg sume keluar. sakit betul, im here as your teacher, not a babysitter. sume mende nk report, die ni kacau saya, die ejek nama bapak saya, die ckp b*b* dkt saya,its like pening pala nk layan sorg2. last2 aku suruh sume duduk bukak buku. sape nk bising get da hell out of my class. lg best diorg kena halau time cikgu disiplin tgh round. hehe, padanla muka. td memekak sgt dlm kelas...

where am i goin wt this ramblings huh? mmg malas nk tulis pasal skolah coz you kno, sgt same' o same' o. balik2 budak yg sama buat hal, jadi dah xde makna nk cite psl diorg nih. buang karan sajelah. tu x cite lg pasal penindasan yg aku sbg org baru kena lalui. heh, penindasan ek? i mean come on la, there's sum stuff dats need to be done altogether. bkn main beban kt sorg je kn. yeah, im not married yet, doesnt have babies, tp dats no xcuse to campak sume on me. anyway, malasla nk cite panjang, wat sakit ati aderla. not to mention if sum1 realy read dis crap blog, x ke naya aku nanti. but whose to say they will? bkn ke kebanyakkn oldies kinda IT blind? heheh....

ape lg yg aku merepek nih? org nk cite pasal mende lain daa... apara, asik membebel psl budak2 nih la pulak. so nk cite mende nih? ape yg cross road sgt nih. well to begin with, boleh x begin dgn aku ckp yg aku asyik kena marah je klu diorg nih offer aku a job? dah couple of time dah kena nih. just now, dis morning sumbody from sumwhere mula2 dgn suara ceria ckp ive got dis (another) gstt offer. alhamdulillah, mmg syukur sgt. klu leh korg recall balik, it was da first intervw for gstt yg aku pegi dulu. sgt x sangka i will make it sbb i really thought i just burn the hall masa intervw. dan die ckp suruh report for duty dis friday which happen to be da speciest day for people like me. tp kn saya dah dapat gstt dkt skolah nih, and dats it intonasi akak tuh lari terus pitching habis. cume yg da best part nk dgr is dat, yg offer ni akn ada kursus n stuff so the potential for me to become a teacher is there. tp do i really wana be a teacher? do i want to work? hehe, no i dont. i like to be SAHW, taking care of my own family, buknnye takin care sum other people kids whose apparently n continuosly to be damn rude to me. baik dok umah jaga, didik n asuh my babies and continusly pray to Allah All Mighty to keep on blessing dis family and to spare and preserve us from any wrongdoings. (jauhkan la kami dari api neraka, mmg x mampu nak tahan seksaan, tp mmg x layak pun ke syurga Mu, sbb perangai x sebaik orang yg sgt baik)

tgk la nih, x abes2 lg nk merapu. jap lg dah nk kena bersiap utk ke skolah. umm, not forgetting dat 2day budak2 nih exam. so xdela sakit sgt tekak aku nk bertekak dgn diorg. i did pray for them to do their best, so tgkla mcm mana result budak2 nih nanti. hrp sgt they wont do dat bad, tp soklan mmg kinda susah. kesian, tp if you did ur home work, you're not being rude to any of your teachers, you studied smart and hard, then im sure success will be yours undoubtly.

kesimpulannya di sini, adakah saya mau accept itu offer. dat kinda of offer only come once in 700++ (ikut kiraan kwn2 ku hari itu) and out of this 700++ only 100 is selected. n im happy to be one of those hundred, i really am. is just dat, sanggup ke my family let me out to the outer limit, er i mean kinda out of town sket tmptnya. will my h2b agree to dis? do i really want dis so bad? do i really a teacher wana be? bcoz once ive made da decision, there's no turning back, only forward. and that isnt the situation i wana be in. thus, lets pray dat i wont make dat huge mistakes as dis concern da people i love. wats more, it involves me. xmo aku pegi tmpt yg i dont know where and scary-mary nih (evntho hari tu i really wana give it all just to be some place far away) i wana be at my home. huhuhuhu.... till here, catch up later. to all, have a very nice day =)

No comments: