Thursday, April 24, 2008

Upgrade complete...

bunyi mcm main warcraft pulakkn? =P any way, yello korang! watcha doin? lama pulak menghilang kali nih, mmg patut sgt tulis menghilang part 2 nih, nganga =P okla, meh nk bitau reason basinye kali nih. sbb utamanya adalah tenet ni ha, asik wat hal la. amboi bese die, nk kena hampuk ni gamaknya... jadi itula sbb nya xde update di sini. dan lagi satu sbb adalah tuan punya blog ni patut kena hampuk jugak, sbb penyakit malasnya sudah menular ke akar umbi =P ngenge, jadi harap dimaafkn la yea...

jadi, ape yg upgrade nye ek? um, 2 minggu lps, aku dapat jadi cikgu ganti lg yg mengajar sains (cikgu n yg call mak offerkn cikgu ganti ni, and i felt so thrill, rasa sgt over da top feeling gitu. tp nape ek rasa mcm tu? sbb selama ni aku ingtkn im doin a bad job in teaching. and i thought she, mrs. n doesnt like me. tp the fact is dat she doesnt hate me (dat much la kot? y am i having dis thought of she doesnt like me? ive no idea. maybe bcoz she's my discipline teacher dulu n im so takut gle dgn dgn die n smpi skrang ive dat feelin 2ward her so dats y mayb i think she doesnt like me?) and want me to come bck to skool is a great honor to me. tp klu bg die xde pape tu cite lain la. for me, its a great privilege to serve my country urm i mean my school afterall dis years)

any how, x smpi seminggu pun mengajar, ppd call satu pagi ni n pn. r tawarkan jd gstt. mula2 aku jual mahal la pulak sbb aku tgh jadi cikgu ganti time tu, dan aku ckp saya akn tanya mak saya dan akn call balik. mesti acik tu sgt pelik i mean, dah besar pjg pun kena tanya mak dulu ke? eh, itu satu kemestian. as long as i'm under dis roof sume kena ada approval from my parent obviously. then call mak n mak ckp yg gstt ni yg kite looking forward n kenapala yg aku p reject gstt ni, so aku dh menggelabah dah time tu. yelah good opportunity bukannya datang bergolek/byk kali kn? so lps a few attempt (asik x angkat/masuk voice mail) to call her back, last2 pn. r tu yg call balik, alhamdulillah sgt. bak kata org, rezeki jgn ditolak, klu dah ditolak padan la muka. seb baik muka aku x padan lagi, dptla jugak gstt ni. tp da difficult part is how to break da news dkt org2 ofis itu? dahla sgt last menet kn sbb esoknya kena p kt skolah baru. end up.....

ape end up nye ek? leh x aku sambung next entry sbb skrang pun dah 12 lebeh. mata pun dah lebam dah ni. n baju batik pun x gosok lg. baju mak, abah , naim n mine nk kena gosok. so can dis lame excuse be accepted? boleh la ek. so take care all my BFF, wishing you guys nothing but the best. happy week dis week aite? many2 xoxo from me da bubbly and seceria orangnya - kata2 dari fara =)

No comments: