Friday, February 29, 2008

Layan Blue

Smlm out of the blue, dibah call. sgt perfect timing when i really need to talk to sum1. tp bile dah borak2, mak panggil lak. mintak tolong wat brochure skolah. kt skolah skrang, sume tgh sebok2 wat brochure. pada hal mak dah siap dr tawon lps lg, xde kecoh pun. ni yg menghangatkn hati ku, dah bape mlm aku x tdo tolong mak, diorg sedap2 menyedut hasil usaha aku. yg lagi aku hangin, ada sorg manusia nih time dulu suka ngutuk2 aku, skrang pandai pulak nak baik2 dgn mak aku. tp klu org jenis baik, mmg x smpi hati aku nak pulangkan paku buah keras. aku simpan jerla dlm hati, wat muka manis. dlm hati, haram aku nk tgk muka dia pun aku x hingin. tp skrang aku pegang konsep, tolong org. diorg menyedut usaha aku, kira mcm aku dah tolong diorg la. tp klu byk sgt cekadak, nk komen lebeh2, meh cni bia aku lempang jer muka sekor2 nih...

bunyi jer brutal, tp kt cni jerla aku menunjukkan kebrutalan aku tuh. sbb aku masih lg org islam, masih lagi di bawah pengaruh adat ketimuran, masih lg berbudi bahasa. jadi, biarla mereka nak sakitkan hati aku mcm mana sekali pun, Allah kn ada. aku serahkn budi bicara pada Tuhan ku, biarla mereka mendapat part2 masing2, aku masih akn menjadi diriku. yg x byk songeh, yg menghormati org, yg malas nk layan org yg suka nk ngutuk2 org.
lately, ada mcm2 hal yg memeningkan pala. tp standardla kn, sume pun pening pala. sumer pun facing their problems. tp dats wat make us stronger, dats wat make us wiser. dats wat make us just us kn.

senin lps aku dpt interview utk gstt. seronok borak2 dgn pakcik2 tu, xla rasa mcm kena interview. tp ada satu soklan yg aku regret jwb, n makes the pakcik2 tu kinda hot. tp i didnt wish i answer it otherwise. ape soklan yg diorg tanya, malasla nk elaborate. sbb its kinda bring back one unpleasant memory for this week. smpi i just give up on sum1. n i just gv up in evrythg i bliv in and hope for. tp skrang stil on a frail trail, we'll see how it goes la kn...

td seronok pulak layan budak2 nih. yg bebudak blakang mcm beser, suka wat hal masing2. so aku biarknla asalkn sume dok elok2 n x ngaco org. so dgn budak2 dpn ni aku mainla kuiz dgn diorg. seronok jer diorg menjawab. aku pun rasa sgt terhibur sbb aku paham saper sgt yg suka sejarah. aku dulu pun asyik protes dlm hati, yg mende dah lps wat aper nk blaja. ape pekdahnya blaja pasal kite kena jajah so on and so forth. just 4gv n 4gt dahla kn. tp i realise dat the reason y we learn history is we want to prevent the same ugly history to repeat itself.

ahad ni ada sukan. so im eyeing on these two boys. aku dah ckp nk tgk diorg lari. xdela nak jadi cheerleader, jst wana b supportive. diorg pun sgt xcited bt very competitive. so cikgu wish korang gudluck ok? ada jugak yg masuk kawad. tp rmi sgt nk support, so cikgu wish korang jugakla ek?

rasanya tu jerla. mau sambung baca itu manga la. take care guys

2 comments:

elly wong said...

wah! btol. Allah itu adil!

sronok baca ur life as cikgu ni. i pun rasa nak join sekolah laa. mcm seronok jer ngajar budak2. :)

ain alida said...

hihi =) um, seronok layan budak2 skolah nie. tp penat sketla klu ajar budak2 yg perlukan lebeh kasih sayang... ahaha, i thnk these kids just want our attention. tp nk jaga 40 org satu klas, nk bg attention sorg2 mmg x sempatln nk abiskn syllibus