Sunday, October 07, 2007

My Properties... Show Off =P ...

Kali ni kinda bragging post if you would like to think of it as dat way... but to me, dis post really mean a big thing because of my own reasons and u wont find my reasons dats gona make any reasons at all, well what da heck la kn... i'll keep on reasoning anyway... so wats da big of a deal about my sort of bragging nih... let's hear it shall we =)

umm, so far in my live ive been in observing mode... only to see people around me using all those gadget and of course instead of observe, i would very much like to have my own gadgets... so from time to time, da waiting has been anticipating... and today my day seems to be a full glass... worth drinking it all, how i am truly blessed... thank you Allah for all these fine things i had with me... good health, happy family, someone i can truly cherish, my dearest friend and now my coolest stuff dat i had with me now...

for as long as i've remember, dari kecik dulu well, most of my stuff is second handed... of course there's a strong sense of dissatisfaction... i dont mind actually because i know it would be heart breaking for my parent if i didnt appreaciate the stuffs. so yg best bangat is my brother la, being the eldest, always get the new one. tp he deserve it sbb die pandai. so getting flying color result meaning getting a new bike, then i can have his old bike. but dats great with me janji ada beskal. new or not doesn't matter, janji leh ronda-ronda pun dah cukup. kira i'm very easy to please little girl, x byk cekadak. tp to get new toys doesn't required good grade cuma kena work really hard time hari raya. why? the more collected money, the best toys we can get. so lps raya, mak dgn abah akn bawak kitorg shopping mainan!!!

x abis2 lg flashback ke nih? okayla, we'll be moving to recent days... so nak cptkn sket story ni sbb masa kecik2 dulu x best sgt. asyik tgk orang lain jer berlagak. tau jerla budak2 kecik2 sumenye nk berlagak. kitorang pun ada jugak mende nk berlagak dgn budak2 taman tu, tp sbb mak x bg nk berlagak2, so kitorg maintain low profile jerla. for example, masa aku umur 6 tahun kitorg baru balik dari jepun. gadget kat sana pun mmg canggih dah masa tuh. kitorg ada bwk balik first game console dari jepun. masa tu rasanya kat malaysia xde lg kot, klu adapun mahal . tp i enjoy watching my brother playing it instead of playing it myself. rasa seronok betul tgk die main mario bros. especially bile die dpt selamatkn princess tu. anyway, kitorg masih x berlagak eventho we should sbb ada budak umah ujung tuh asyik berlagak 24-7. sume brg yg ada kt umah die nak berlagak kan. for example again, sbb umah die lot tepi, umah die ada mcm padang kecik kt tepi tu and dats a heaven place utk budak2 nak main2 and also because rumah2 yang lain xde padang tu. so budak2 lain telan air liur jerla. tp tu sbb budak2 lain malas nk main dgn die, at the end die kena telan ludah die sendri. wat an idiot!!! enough bad mouth la weh... bulan pose nih x baik ngumpat byk2 sgt...

up till high school pun sedeh jugak... dis is da most challenging time sbb dis is da time whether ure a cool or a looser... and dat time im a looser... total looser la masa form one... coz i dont have anyone for advise, masih terbawa2 lg attitude budak sekolah rendah. da dressing, da talking, da stuffs... masa form one mmg looser habis. then moving on form 2 kire dah upgrade sket. dah jadi pengawas and dapat lompat straight first class. no matter wat people say pun dah x kira dah... u can talk to the hand jerla, sbb telinga malas nak dengar...

form 3 is da best time of my life sbb dapat turun kelas, da 2 class which is such a relief to me because i cant standla duduk kelas budak2 pandai nih... everyone keep on expecting da best from u, klu dapat markah rendah mmg asyik kena target jer, dpt markah tinggi pun mcm xde hal sbb sume pun dapat markah tinggi. not forgetting the competition is very high. and i dont wana keep up with them sbb aku bukannya jenis yg rajin study. nak bukak buku pun malas... form 3 knape yea best? sbb budak yg best ada dlm kelas tuh... sume jenis happy je memanjang, tu yg best sangat tuh... xdela rasa stress out sgt blaja. and cikgu2 pandang serong jer kt kitorg sume. dats another good reason sbb bile time result pmr kluar, baru bijik mata diorang yg terkeluar... mana2 cikgu yang mulut dier mcm mulut tempayan pun leh tertutup jer tak percaya, sbb budak yg die dok mengata niela antara 2 org i repeat 2 orang jer yg dapat straight A's dalam kelas tuh... nganganga, dis really is the greatest and sweetest revenge ever!!!

form 4 & 5, well nothg to talk about sbb dah masuk asrama... duduk pulak kt terengganu... lainla pulak expectation diorg toward orang2 kl or orang2 luar nih... sgt x aci tol sbb aku org gombak and gombak mane de kl... tp berlagak jerla mcm orang kl wlupn xla kl mana pun. berlagak mcm beser2 jerla dgn 3 segerombolan kawan2 ku itu... umm, masa akhir form 4 aku dptla pki handphone yg just nice bentuk die. xla gabang n stylo jugak. im one of the two girls pki handphone time tu... the boys rasanya ada kot pki tp x amek port pun... handphone ni yg x x bestnya x dpt call out, so kena call mak guna public (yang kena beratur panjang tuh) then barula mak akn call balik... tp janji handphone kan, dah xyahla beratur pjg utk guna public...

masa kt matrix, well the stuff yg best dapat masa result spm keluar. abah bagi sony discman which is sgt mahal regenya time tu... tpkn, bukannya x syukur, but i want a walkman sbb nak beli cd sgt mahalla. beli tape murah sket. and senang nk bawak time naik beskal. ooo, dkt matrix pun im one of 7-8 girls yg bwk beskal... hehe, bike rider... brutal like hell masa tu... sbb dak pompuan yg bwk beskal sket jer time tu and im riding so not like a girl. siap lps2 tangan tuh time corner tajam. n masa petang2 p kt blakang, ada satu bukit mmg tinggi nk mautla (ada tangki air kt situ) kitorg mainla beskal. best woo, turun dari bukit tuh mmg laju giler... seronok sgt feeling at the top of the world la time tuh... wat a time of my life la kiranya...

dkt uniten lak... xdela best sgt pun... beser2 jerla... first year lps dapat scholar from jpa terus beli pc yg power and dpt phone first generation nokia... then ada mini fridge yg aku letak dlm bilik which make my room macam 5 star hotel... then bawak tv, sumer barang2 klu boleh nk sumbat dkt asrama tuh... dats y im so malas nk kluar bilik sbb sume nye pun ada... tp bile dah boring2 tuh bawakla turun basketball men kt blakang...umm, masa 3rd yearla baru dapat bawak kete... thanks to mak sbb kesian tgk anak dier asyik letih gle lps balik skolah... klu abis klas awal jer kena tunggu lama gle sbb abah amik lps office hour. keadaan lagila parah klu abah ada meeting... disebabkn kasih sayang yg sgt menebal pada anaknya, mak pun belila kelisa SE kaler silver-black yg sgt comel itu. senangla anaknya utk ke sana ke mari x henti2 utk amik adik2nya pulang dari sekolah, pegi kedai beli brg... pegi klas, balik kelas... seronokla dpt bawak kelisa tu smpi skrang (in spite of a few accident that occured)... sayang kelisa, ure my best buddy ever... utk final year mak belikn laptop utk buat final year project sbb my pc masa tu asyik meragam jer kejenye...

umm, so lps abis uniten ada la keje kejap kat sana n sini... because of these jobs, ive got the chance to own my most favourite gadget in the world. to some, wat i own xdela best mana pun kn... but to me, i love ever single thing and cherrish them all. dats y im so upset klu my stuffs hilang, stolen or misplaced it... but im really proud of my gadget because ive put my sweat and tears to get it all... mmgla mak ada bantu, tp its my own effort dat makes it all so special. i mean, mana best klu dpt free2 jer kan, u must proove urself dat u deserve to have it all... barula rasa best x ingt!!! to my recent collection of gadget, i just bought myself handphone Nokia - N76 (taula korang punya phone lg canggih), a Sony digital camera (DSC-S650,xla mahal sgt), a PSP yg sgt suka sbb dapat main Locco Rocco and lastly my own laptop, Acer Aspire 4710... itu sahajala yg saya ada wat masa ini... ofcourse i wana have my own bungalows and hot rides... tp skrang all dat i want is to get marry and have babies... i think for now my gadget pun dah complete and im happy at where i am rite now... no more stuff to dream for... so wats your stuff? wats ur dream gadget? keep chasing your dreams till you can taste it with your own hands...

No comments: