Saturday, September 08, 2007

When Makciks Gone Mad

Baru jer lps tgk 4 blogs, sumenye xde cite baru. akunye pun xde cite baru... sume yg dah suam. so kali nih cite gakla pasal Hari Wanita yg aku p dgn family 25 Ogos yg lps. dah mmg suam sgt cite nih pun, so malasla nk tulis dgn excited. tp yg nk jadikn sbb utk diceritakan ni pasal "When Makciks Gone Mad" sbb according to my observations, women tend to be stupid or perangai serupa beruk mak yeh is when men isnt around. so adala makcik2 yg serupa tak berupa orang berperangai mcm i dunno, really malas nk mencarut2 dalam blog nih. i felt ashamed and embarassed by looking at them. betul2 ruined my first concert, yup my ever first live concert i've ever been to. tp it was a fun day for my family. even ma' pun seems to enjoy herself inspite the makcik incident. i mean, taula excited dapat jupe M. Nasir, Anuar Zain and all the other artists tp ni smpi terkinja2 dgn diorg siap peluk cium artis2 itu, i really mean get a grip la makcik2 oii. ingt sikit tuhan klu x ingt laki dgn anak2 dkt rumah tu. dahla tinggalkn tangunggjawab hari tu just to "celebrate" hari wanita, ni dah smpi buat dosa pulak. really, hilang mood and respect utk makcik2 yang dah separuh abad hidup nih. ingtkan lagi tua, lagi senonoh tp i guess dis is da price for living in the new millenium... dah hilang sifat malu, dah hilang maruah diri... but i really just dont get it...

so overall da day was okayla... lps abis round2 dkt Bukit Jalil tuh, p dkt Tugu Negara... believe it or not, adik2 saya x penah pi tempat2 historical lg. diorg lg suka lepak dkt rumah rather than jalan2 berpeleseran tak tentu arah. dats why ma' pun x pening pala sbb anak2nya x suka keluar rumah sgt. Tugu Negara hari tuh ramai orang, sbb masa tu pun dah nak Hari Merdeka, byk family yg bwk anak diorg. budak2 kecik2 tuh sume excited tgk tugu smbil buat tabik spring. dis is it for this entry, but im wondering bile alergic elly to the techno nak abis... really miss her story...

No comments: