Monday, August 27, 2007

In The State Of Horror

Hari khamis lepas kitorang p Sunway Lagoon, tp dis is the second time around pi situ. first time around, sume org pi except my eldest brother sbb dier ada kenduri. tp masa first time tu, aku dgn naim jer yg main air. mak dgn abah sume pi naik rides. tp kak lin, adik dgn bb jer yg naik roller coster tu. mak dgn abah naik ferris wheel. main air dgn naim best jugakla, seronok jer teman dier. tp kesian, dier nak naik yg water slide tu, tp unfortunantely aku xleh nk naik sbb x pki seluar pendek or tights. dier sgt kecewa, tp we have fun jugakla despite dier x dpt naik slides tuh. memula mmgla nk p main rides kt atas sana lps mandi, tp sbb nak balik awal, aku cuma men air jerla. tp sbb boleh dtg lg, tu yang x berapa terkilan x dpt main sume.

So dis time around rmila relatives aku pun turut serta. yg pi sunway lagoon kali ni family aku, family pak tam & mak tam dgn family ngah. diorg sume ni turun dari kedah and johor sbb minggu lepaskn cuti sekolah. so amik kesempatan nila nk berjalan-jalan kt kl nih. so the total number yg pi 23 orang;15 dewasa and 8 budak kici. budak2 kecik tu pun pki tag orang dewasa jugakla, belasah jerla, janji leh masuk.

first stop, we hit da water. masa tu men air dkt bwh, kat situ x rmi org sgt berbanding yg kt atas sana tu. so mainla ada satu slide ni. nmpk mcm x takut, tp bile dah nk smpi bwh tu kecut perut gakla. tp dah dua tiga kali naik, rasa mcm xde hal la. so dah boring men slide, sbb orang dah makin rmi kerumun, aku ajakla mak tam naik atas. masa nih, family aku dgn family mak tam & pak tam aku jer yg dah sampai. family ngah tak smpi lg sbb diorg sesat. mandi kt atas tu bestla jugak sbb ada kolam utk budak2 dgn ada kolam yg berombak. ala, korang pun mesti tau keadaan sunway lagoon mcm mana, so malasla nk cite panjang2. so pak tam kena jaga beg, while aku, mak tam, tiga anak die dgn naim p main air kt atas. budak2 ni mula2 seronok gak main air, tp asik menggigil jer. hari tu ujan, sejuk bukan main. sian diorg kesejukkan. tp sbb izni, anak mak tam yg paling kecik tu menangis kitorg pun turunla dkt port kitorg. masa turun tu barula jupe family ngah. so borak2 jap then aku ajak kak chik uda pi main rides kat atas sana sbb ari tu aku x dpt men.

masa tgh nk jalan ke atas, aku pun kering2 kn la baju, takut x dpt naik rides tu sbb baju basah. rupanya x pun. ada beberapa orang balut pki towel jer, sbb dieorg pki swimming suit or bikini. so aku pun men jerla dgn hati gumbira. tp x gumbira mana pun sbb kecut perut memanjang. first ride aku p naik pirate ship. aku ingtkn ni pirate ship yang ayun2 biasa tu. aku dah ada second thought sebelum naik, tp dierorg asyik suruh cepat naik sbb mende ni nak jalan dah. aku tanyala orang yg jaga mende ni takut x. dier ckp mana ada takut, cptla naik. so aku pun blasah jerla naik. then first swing tu, aku mcm beser jerla. then dah third swing tu dah lain mcm jer. rupanya pirate ship ni ayun 360 degree. aku pun dah tahap menyesal perahu xleh undur dah masa tu, nyesal x sudah. patutnya tgkla dulu seblum naik, ni main redah jer. aku punyala menjerit smpi x kluar suara, orang yg jaga kat bwh tuh gelakkn jer. x takut pala lutut dier. aku lak slalu terbukak mata wrong timing, masa tgh tergantung tula baru nk bukak mata, lagila jantung nk tercabut. tp in the end, i got down with one piece jugak. pala lutut, check tak tercabut pun, jantung check takde heart attack pun, peparu check tak semput pun, pala otak check x sakit mental pun. so it was quite an experiencela and it wasnt that fun afterall.

next stop kak chik nk men tomahawk. kesian dier, aku kali ni surrender. die naik sorang. aku masih in the state of horror, so aku give in jer. aku pun pi la tgk dari pagar looser. masih aku xleh bayangkn klu aku naik mende. sure pisang berbuah dua kali, asyik nyesal x sudah jer masa tgh naik. tgk kak chik mcm ok jer, so kitorang pun sambungla men sume rides except roller coster dgn naik jambatan tu sbb ari ujan and diorang tutup rides tuh. overall rides dier boleh tahan.

smpi ari nih pun aku boleh recall ketakutan aku naik mende tu. rupanya doing without knowing resulting a not very bad experience. hehe, bolehla ckp byk skrang sbb dah naik kn, masa tgh naik tuh maki hamun kat sume orang. tp yg x brape best trip kali ni kak lin xde, sbb dier dah balik gadja duduk. abg dgn bb pun x ikut, even abah pun x dtg sbb keje. aku pun memula jual mahal tp sbb mak ajak jugak so pi ikut jugakla. ape lg mau cite, tara papa pun. next postla pulak cite, next time nk cite pasal Hari Wanita...

No comments: