Monday, August 01, 2011

@ 1 Year & 5 months

  • sukala hulurkan tangan and muka bersungguh2 supaya kita pun amik tgn dia and tarik kita ke tempat/sumthg yg dia nak. sgt x smpi hati nk reject tgn yg dia hulurkan. so ke hulur ke hilir zairil tarik tgn. comel jer tawu =)
  • pagi2 bila bangun jer, mesti nak naik scooter dia. dahla suka parking dkt buai, lps tu nak tarik susah. lps tu hulur tgn, buat muka bersungguh2, lps tu suruh amikkan scooter.
  • atok is his favourite person dkt rumah mama. asal atok nak naik atas je, mesti nak ikut. smpi menangis panggil atok, nak ikut naik atas.
  • faham bila suruh pegang botol susu, tp most of da time, we will hold da bottle. faham sit down, asal sebut sit down jer, terus sit down.
  • suka sgt berlari-lara. dahla laju, lari x pandang dpn, berapa kalila asyik jatuh-terlanggar-bangun-lari-lara balik.
  • suka main dgn kipas. jari dh kena kipas pun masih lg suka nak pegang2 kipas tu. bahayala sayang...
  • x susah nak mkn, semua pun ok. again, slimmy is still a no-no. owh, sgtla suka durian. klaka, coz when he's in my tummy, i so wana eat durian, but cudnt eat it bcoz of da smell. tp when he's outside my tummy, he's really enjoying durian. and sgt suka pisang, smpi nangis bila pisang dah abis. i think he likes fruits more than veggie. well, who doesn't rite?
  • suka bercakap, tp x brapa nak butir lg. masa suruh amikkan scooter, bercakap punyala mcm nak explain somthg, but i cudnt decipher it yet.
  • know remote tv is used for da tv; he will point da remote to da tv and phone is used to make a call; he will put da phone to his ears and mumble blalalalala =) 
  • loves loves loves toy cars, or sumthg with wheels on it. dkt playgroup, masa busy box, dh dpt kete, xnk mende lain dah. dan sgtla susah nak pulangkan balik kete tu smpi nangis guling2. 
  • suka jalan2 petang2 lari2 dkt bawah nih. i guess he just loves fresh air. cuma xleh nak main dkt taman bahwa nih, sbb budak2 main bola.
  • xleh dgr suara budak2, mesti cari. lps tuh nak join main dgn diorg. super friendly dgn budak2.
dah besar dah anak ibu nih. are you ready to be abanglong hunny? nanti ada adik, boleh zairil main dgn adik ok =)

No comments: